נשים רבות מודעות לעובדה כי שמירה והקפדה על תזונה בריאה מקנה בריאות כללית וסיכוי השמנה נמוכים.
מרבית הנשים, אינן מודעות לכך שהקפדה על תזונה נכונה ובריאה משפיעה גם על הסיכויים להיכנס להריון.
או לחילופין, אי הקפדה על תזונה נכונה עלולה להשפיע באופן משמעותי וישיר על הסיכויים להיכנס להריון.
מאכלים מסוימים יכולים להגדיל את הסיכויים שלך להיכנס להריון, בעוד אחרים עשויים לגרום או להחמיר בעיות בדרך להריון.
על מנת להגדיל את סיכויי הכניסה להריון יש, כאמור, לצרוך אוכל בריא ומזין באופן מאוזן ומוקפד.
איזון הוא המפתח להצלחת ההיריון. כך הגוף נשמר חזק ובריא, ועל ידי בחירת מזונות עשירים במרכיבים חיוניים לגוף, ניתן להגדיל משמעותית את הסיכויים להיכנס להריון.
מהם המרכיבים התורמים לכניסה להריון?
• חומצה פולית. חומצה פולית חשובה לבריאות ולפריון, מכיוון שהיא מונעת מגוון רחב של מומים מולדים. את החומצה הפולית ניתן למצוא בירקות ירוקים, עלים ירוקים (ברוקולי, חסה וכדומה).
• ברזל. בעבר הוכח כי רמה נמוכה של ברזל העלתה את הסיכון לביוץ. לכן, ברזל הינו חלק חיוני בכל עניין התזונה בהיריון. ברזל ניתן למצוא במאכלים כגון: עדשים, פולי סויה ותרד.
• סידן. הסידן חשוב מאוד לבריאות ומסייע בהתפתחות תקינה של עצמות ושיניים בריאות אצל העובר. מקורות הסידן נמצאים במאכלי החלב השונים, כגון: חלב, גבינה וכדומה.
• אבץ. אבץ מסייע בשמירה על מערכת חיסונית חזקה, אשר חיונית כאשר מנסים להיכנס להריון. בנוסף, האבץ מסייע בייצור של ביציות בריאות, וכמו כן, גם זרעים בריאים אצל הגבר. מזונות עשירים באבץ ניתן למצוא באספרגוס, קישואים ועוד.
• סיבים. סיבים מנקים מגוון של רעלים מגופינו, ובכך מגדילים את הסיכויים להיכנס להיריון. בנוסף, הם מפחיתים את הסיכון של סיבוכים שונים בהיריון, כמו: סוכרת הריונית. מזונות בהם נמצא מקור לסיבים, הם: שעועית, כרוב ירוק ועוד.
• שומנים לא רוויים. שומנים אלו בריאים וטובים עבור המערכת החיסונית. המקורות של השומנים הלא רוויים מצויים בשמן זית כתית, שמן קנולה, שמן דגים, זרעי פשתן ועוד.
• וכמובן, מים – מקור החיים. המים שוטפים את הרעלים בגוף, ובכך מועילים בכניסה להריון. מומלץ לשתות כמות מים רבה וקבועה מדי יום.
יכולות, חלילה, להיות בעיות שונות ורבות בזמן ההריון, כמו: פוליפים ומיומות. אך ישנן בעיות רבות אשר ניתן לפתור מבעוד מועד באמצעות תזונה נכונה והימנעות מתזונה אשר עלולה לסכן את תהליך הכניסה להיריון וההיריון עצמו.
מהם המזונות שכדאי להימנע מהם במטרה להיכנס להריון?
• מזונות עשירים בשומן רווי או טראנס. מזונות אלה כוללים מזון מהיר.
מזונות אלה עשירים בשומן אשר מעכב את הסיכויים להיכנס להריון, מכיוון שצריכה גבוהה שלהם עלולה להוביל לעודף משקל או להשמנת יתר, אשר משפיעים ישירות על הפוריות.
בנוסף, מזון מסוג זה יכול להוביל ללחץ דם גבוה, אשר משפיע על פוריות הגבר.
• קמח לבן. קמח לבן גורם לעצירות, אשר בעקבות כך מתעכבת הוצאת הרעלים מהגוף, ובכך יורדת רמת הפוריות.
כדי להימנע מצריכת מאכלים אשר מכילים קמח לבן, מומלץ לצרוך דגנים מלאים כתחליף, אשר אלה מעודדים את מערכת העיכול, ובכך משפרים את הפריון.
• קפאין. נמצא כי קפאין קשור לירידה בפוריות. מומלץ לצרוך קפאין במידה מועטה מאוד עד כדי לא לצרוך כלל. כתחליף, ניתן לצרוך קפה ללא קפאין.
• אלכוהול. אלכוהול גם כן מקטין את הסיכויים שלך להיכנס להריון. כמו כן, הוא מעלה את הסיכון למומים מולדים, למשקל לידה נמוך של העובר ועוד.
טיפ חשוב נוסף: לעולם אל תנסי דיאטות חדשות במהלך התקופה בה את מנסה להיכנס להריון.
יש לשמור תמיד על האיזון במזון, על תזונה בריאה ונכונה, ובכך ישתפרו משמעותית סיכוייך להיכנס להיריון.
כמו כן, חשוב לזכור כי תזונה בריאה הולכת יד ביד עם פעילות גופנית, מתונה וקבועה.
תת משקל או עודף משקל יכולים, גם כן, להפחית את רמת הפוריות.
כמו כן, מחזור חודשי וביוץ לא סדירים עלולים לגרום לבעיה בפריון, ובמקרה כזה יש להתייעץ עם רופא מומחה בגניקולוגיה, ואף בהיסטרוסקופיה ולפרוסקופיה אשר יכול לסייע לכן ולשפר את הסיכויים להיכנס להיריון.
לסיכום, השתדלי לצרוך מזון בריא ועשיר, כמו: בטטות, ירקות ירוקים, פירות אשר מכילים ויטמין C (כמו תפוזים), דגנים עשירים בסיבים, ויטמין B ועוד.
שמירה על תזונה בריאה ונכונה יכולה לשפר משמעותית את תהליך הכניסה להיריון.
ד"ר חן גולדשמיט הינו מומחה בגינקולוגיה, בהיסטרוסקופיה ולפרוסקופיה. הוא מכהן כמנהל אנדוסקופיה (היסטרוסקופיה ולפרוסקופיה) גינקולוגית במרכז הרפואי רבין.